Jégszauna

Hidegterápia

Az emberi szervezet a hideg-meleg hőhatásnak kitéve jobban immunizálja önmagát. Sport és reumatikus fájdalmak kezelésére használják a speciálisan kifejlesztett krioszaunát igen meggyőző eredménnyel. A hidegterápia természetes módon aktiválja a szervezet keringését, saját belső gyógyító folyamatait..  A krioszauna megoldást nyújt egy egészségesebb életre ebben a rohanó, stresszes világban.
 

A hidegterápia biológiája

A 70-es években Dr. Toshima Yamauchi volt az első, aki a teljes testes hidegterápiával próbálkozatott a reumatikus gyulladás okozta fájdalom csökkentésére. A kezelések azonban nem csak az ízületekre voltak kedvező hatással, hanem a teljes testen érezhető volt az intenzív hideg gyógyító, regeneráló hatása. 

A teljes testes hidegterápia az emberi test extrém alacsony -110 °C és -180 °C, rövid ideig tartó lehűtésén alapul. A cél olyan fiziológiai válasz elérése az extrém hideg által, mely felgyorsítja az anyagcserét és szervezet öngyógyító folyamait.

Jégszauna Online Foglalás

 

Hogyan működik a hidegterápia?

1. lépés: Belépés a krioszaunába.
Belépve a krioszaunába a hideg nitrogén és levegő keveréke aktiválja a bőr hidegrecepto-rait. Ez a folyamat elektromos impulzusokat küld az agy felé, mire a központi idegrendszer veszélyhelyzeti állapotba kerül. Ennek eredményeképpen olyan komplex folyamatok indulnak be a szervezetben melyek célja a test védelme az extrém hideg ellen.

2. lépés: Erek összehúzódása.
A központi idegrendszer jelzést küld a vérkeringési rendszernek és az izmoknak mely az izmok összehúzódását és a vérerek szűkülését okozza. Ez felgyorsítja a vérkeringést, így a vér- és a tápanyagellátás a perifériális testrészektől a belső szervek felé koncentrálódik.

3. lépés: Salaktalanítás és vérdúsulás.
A test elegendő és gyors tápanyagellátása érdekében a vér a vörösvértestekkel, oxigénnel, kollagénnel és más létfontosságú tápanyagokkal dúsul fel. Az anyagcsere folyamat során keletkező anyagok, toxinok lebomlása felgyorsul.

4. lépés: Értágulás.
A krioszaunát elhagyva a hőreceptorok érzékelik, hogy a test normál körülmények közé került, az erek ismét kitágulnak és a feldúsított vér pedig felszívódik a perifériális testrészekben, végtagokban, az izomrendszerben, az ízületekben, és a bőrben.

A Krioterápia folyamata 

A 2-3 perces kezelés során az emberi test hirtelen, extrém alacsony hőmérsékleti hatásnak van kitéve. A korábbiakban már leírt izom és mozgásszervek stimulációján és regenerációján kívül megemelkedik a szervezet béta-endorfin szintje, mely boldogságérzetet okoz és az egész testet energiával tölti fel. A motiváló, pozitív érzésnek köszönhetően megnövekedik az egyén fizikai és mentális terhelhetősége is. Ez a kedvező hatás a kezelést követő 3-5 órában is érezhető.

A hidegterápia pozitívan befolyásolja az ügyfél lelkiállapotát és hangulatát. A 8-10 alkalmas kezelés hosszú távú motivációt és pozitív hangulatot eredményez. A depresszióra hajlamos betegeknél csökken a szorongás és az ingerültség érzése. Javulni fognak a döntési folyamatok, a mozgási és vizuális koordináció, az érzelmi kontroll és kiegyensúlyozottság.

Ellentétben más wellness jellegű eljárásokkal nincsen szükség pihenésre. A 2-3 perces kezelést követően az ügyfél a korábban leírt biológiai folyamatoknak köszönhetően energiával feltöltődve áll készen akár a napi feladatok akár más sport vagy szabadidős tevékenységek megkezdéséhez. A hidegterápia pozitív hatással van az ember pszichés állapotára és hangulatára is, így kiválóan használható általános fáradtság vagy energiahiány esetében is. 

Az optimális hatás elérése érdekében évi 3-4 alkalommal, 8-10 kezelésből álló kúra javasolt.
 

Mikor nem ajánlott?

 • beteg, súlyos általános állapot, láz
 • dekompenzált szív – és érrendszeri betegségek
 • akut szívizominfarktus és az infarktus utáni rehabilitációs időszak
 • agyi vérkeringési zavar (stroke)
 • magas vérnyomás betegség II. stádiuma (RR > 180/100 Hgmm)
 • szívelégtelenség II. stádiuma
 • kedvezőtlen prognózisú szívritmus – és ingerületvezetési zavarok
 • tüdő TBC aktív stádiuma
 • rosszindulatú daganatok
 • kóros vérzékenység
 • hisztériás neurózis
 • egyéni hidegintolerancia
 • terhesség
 • 10 év alatti életkor
   

Mit hozzak magammal?

Semmit. Kezelés előtt és után nem kell lezuhanyozni,  a kezelés ideje alatt fehérnemű és zokni szükséges.
 

ÁRAK

1 alkalom: 5.800 Ft

Csoportos kedvezmény (minimum 4 fő esetén): 4.500 Ft / per fő 

Első alkalom: 4.500 Ft (csak egyszer vehető igénybe!)

5 alkalmas bérlet: 26.000 Ft (érvényes 60 napig)

10 alkalmas bérlet: 48.000 Ft (érvényes 90 napig)

Jégszauna időpont 24 órán belüli lemondása, vagy befoglalt időpontra „nem jött” esetén a teljes árat ki kell fizetni a következő alkalom megkezdése előtt.

Jégszauna Online Foglalás