Ingyenes stretching óra

Ingyenes stretching óra

Ingyenes stretching óraOktóber 30-tól minden péntek reggel a nyújtásé a főszerep

Stretching

A stretching szó alapvetően nyújtást jelent, mely elnevezés többféle technikát is magában foglal. Célja az izmok és ízületek rugalmasságának megtartása és fejlesztése.

Sokan nem tudják, de izomzat megfelelő rugalmassága rendkívül fontos tényező abban, hogy az az erő és állóképesség fejlődjön, a testtartás és mozgás fiziológiás valamint harmonikus legyen. Fontos tudni azt is, hogy a stretching óra nem csak passzív nyújtás, hanem stabilizációs, erősítő training is egyben.

A stretching segít az izmok rugalmasságának helyreállításában, megőrzésében, fejlesztésében. Mindezek eredményeként csökken a sérülésveszély, az izomláz kialakulásának esélye és csökken a stresszhormon (kortizol) szint a szervezetben.

A stretching gyorsítja a regenerációt, ezáltal a regenerálódott rugalmas izom nagyobb erőkifejtésre, gazdaságosabb működésre, és nagyobb mozgásterjedelemben történő mozgásra is képes, mint a megrövidült merev izom. Ezért javasoljuk mindenkinek, aki rendszeresen sportol (legyen az SQUASH, futás, funkcionális vagy súlyzós edzés), de azoknak is, akik csak jól, egészségesen szeretnék érezni magukat a bőrükben.

Az órát új edzőnk Surmann Edina fogja tartani

Sziasztok, Surmann Edina vagyok, sportedző, sportszervező és kismama jóga oktató. 

A sport gyerekkorom óta hatalmas szerepet tölt be az életemben. Sokféle sportágban kipróbáltam magam, de végül az akrobatikus rock and roll világa szippantott magába. 13 évig táncoltam aktívan, majd sportedzői végzettséget szereztem, és oktatni kezdtem. 

2019-ben sportszervezőként diplomáztam a Testnevelési Egyetemen, így a sportszakma ezen részébe is volt szerencsém belekóstolni.

IDŐPONT

2020 október 30 (péntek): 7-8h Stretching

Az órára online bejelentkezés szükséges: https://griffsquash.hu/orarend/

Nézd meg a heti órarendünket: https://bit.ly/griff_orarend