Ingyenes Kismama jóga órák

Ingyenes Kismama jóga órák

Ingyenes Kismama jóga órákÚj óratípussal várunk Titeket minden hétfőn és pénteken 

Kismama jóga

A kismama jóga a hatha jóga és a természeti népek mozgásának elemeit ötvözi a gyakorlás során. Célja, hogy a kismamát nem csak testileg, de lelkileg is felkészítse a várandósságra, és a szülésre. 

A várandósság 12.-14. hetétől kezdve egészen a szülésig ajánlott. 

A gyakorlás során a hangsúlyt nem a statikus ászanákra (jógapózokra) fektetjük, hanem inkább egy könnyed, áramló mozgást végzünk. Ezzel a ringató mozgással már a pocakban jótékony hatást tudunk kifejteni a baba idegrendszerére. 

Az órát egy ráhangolódással kezdjük, hogy fejben is megérkezzünk és a babánkkal együtt felkészüljünk a gyakorlásra. A ráhangolódás után könnyed bemelegítéssel folytatjuk az órát, átmozgatjuk a testünket fejtetőtől a lábujjakig. Az óra középső részét statikus és dinamikus ászanákkal, illetve nyújtó gyakorlatokkal folytatjuk. A folyamatosan áramló mozgással átmozgatjuk az egész testünket, különös figyelmet fordítva a medence tájék lazítására, a karok és a hátizmok erősítésére. 

Az ezt követő gátizom torna segít tónusban tartani a medencealapi izmokat. Ezekre a mindennapokban hatalmas teher nehezedik, kismamaként pedig a pocak egyre nagyobb súlya is terheli őket.

A gyakorlást relaxációval zárjuk, ami alatt a kismama teljesen el tud lazulni, és kapcsolódni tud a babájával. 

Az órákat új edzőnk Surmann Edina fogja tartani

Sziasztok, Surmann Edina vagyok, sportedző, sportszervező és kismama jóga oktató. 

A sport gyerekkorom óta hatalmas szerepet tölt be az életemben. Sokféle sportágban kipróbáltam magam, de végül az akrobatikus rock and roll világa szippantott magába. 13 évig táncoltam aktívan, majd sportedzői végzettséget szereztem, és oktatni kezdtem. 

2019-ben sportszervezőként diplomáztam a Testnevelési Egyetemen, így a sportszakma ezen részébe is volt szerencsém belekóstolni.

A kismama jóga oktató tanfolyam váratlanul talált meg, de az egyik legszerencsésebb találkozásnak tartom. Azonnal magával ragadott, és sokkal többet adott, mint gondoltam. A kismama jóga azon túl, hogy segít a várandósság alatt jobban terhelt izmokat erősíteni, és felkészülni a baba kihordására, lelkileg is felkészíti a mamát a születésre. Igen, születésre, hiszen két új élet jön a világra, egy gyermek és egy édesanya születik! 

IDŐPONTOK

2020 október 26 (hétfő): 8-9.30h Kismama jóga

2020 október 30 (péntek): 8-9.30h Kismama jóga

Az órákra online bejelentkezés szükséges: https://griffsquash.hu/orarend/

Nézd meg a heti órarendünket: https://bit.ly/griff_orarend